Nyheter från Ximena Pacheco

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bild på Ximea PachecoSom första lansering i vår produktportfölj med chilenska viner kommer vinmakerskan Ximena Pacheco, som har över 20 års erfarenhet i branchen från bland annat Kaiken, Montes och Sauska. Ximena hade vinet Pulso som ett sidoprojekt under tiden hon arbetade för en större producent i Chile. 2013 valde hon att säga upp sig för att helhjärtat satsa på sin egna verksamhet.

 

Vi på Wena Wines lanserar nu några av hennes viner på den svenska marknaden.

Bild på Pulso 2014

Pulso 2014

Pulso 2014 är den andra årgången för vinet och druvorna (malbec 92% cab franc 8%) kommer från i Lolol, Colchagua (costal) ca 25 mil söder om Santiago och 3,5 mil från havet. 1/3 av vinet är lagrat på gamla ekfat i 12 månader och resterande på ”apollo eggs” vilket gett vinet en fruktig men elegant karaktär.

🏆 95p Tim Atikin Best of Chile 2019

🏆 94p Dechorados 2019

I invite you to discover PULSO and feel the energy of this Chilean piece of land in a glass of wine. – Ximena Pacheco

Camino

Förutom detta vin släpper vi även Camino som är ett samarbete Ximena gjorde med en kanadensisk importör. Camino kommer som en blend (El Jefe) 68 % Malbec, 18 % Merlot & 14 % Carignan samt en (Old vine Carignan) med 100 % Carignan. Druvorna i El Jefe kommer från samma plats som Pulso men är plockade ca 3 veckor senare och lagrat 18 månader på gamla fat.

Old vine Carignan är precis som namnet avslöjar gjort på druvor från gamla stockar (ca 70 år) i Loncomilla, Maule och lagrat 12 månader på fat där ca 10 % varit nya.

El Jefe är en blend med Malbec och Merlot från samma plats som Pulso, där druvorna plockats ca 3 veckor senare och fått sällskap av Carignan från Maule .

Camino kostar 199 kr och endast 324 (El Jefe) respektive 120 (Old vine Carignan) flaskor finns tillgängligt.

Alla viner går att beställa på Systembolaget till valfri butik!

More to explorer

Nyheter från P.S Garcia

Nästa producent att ta plats i portföljen är P.S Garcia som drivs av vinmakaren Felipe Garcia, eller ”alkemisten” som han även kallas.

Bild på Daniela Lorenzo och José Luis Gómez Bastías

Naranjo – Orangevin från Viña González Bastías

Årets första lansering på Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment är orangevinet 2021 Naranjo från Viña González Bastías. González Bastías är slutstationen på Ramal-Talca

Nyheter från Casa Bauzá

Casa Bauzá är nästa producent att ta plats i Wena Wines portfölj, där vi har som mål att tillhanahålla de bästa vin-